Vip i Telekom satelitski telefoni

Vip mobajl ustupio je šest satelitskih telefona Sektoru za vanredne situacije MUP Srbije da bi olakšali komunikaciju sa spasilačkim timovima na terenu.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.05.2014.

13:23

Default images

Za prenos signala biće korišćen satelitski kanal koji Vip zakupljuje kao član Telekom Austrija Grupe, a tamo gde bude moguće i Vipova mobilna mreža.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Kostić zahvalio je direktoru Vipa, Dejanu Turku, na podršci kroz satelitsku vezu i mobilne uredjaje koji su takodje dostavljeni pre dva dana.

"Svesni smo da je zbog spašavanja ljudi i njihove imovine svaki minut u komunikaciji važan i zato na ugroženom području imamo spremne tehničke timove koji aktiviraju Vipov signal čim stigne struja ili se osposobe lakalni prilazi do naših baznih stanica", istakao je Turk.

I Telekom ustupio satelitske telefone

Kompanija Telekom Srbija ustupiće na korišćenje pet satelitskih telefona Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije, kako bi se olakšala komunikaciju sa spasilačkim timovima u oblastima gde druge veze ne funkcionišu.

Kako je saopšteno iz Telekoma, ekipe su bez prekida na terenu i čine sve da se uspostavi telefonski saobraćaj u ugroženim područjima, u saradnji sa kriznim štabovima u celoj Srbiji.

Agregati se nose na lokacije baznih stanica mobilne telefonije i linkovskih čvorišta koji su ostali bez struje, tako da je mobilni saobraćaj ponovo uspostavljen u većim delovima Lazarevca, Paraćina, Lajkovca, Ljiga, Jagodine, Koceljeve i na još nekim lokacijama.

Gde je moguće, na agregate se povezuju i bazne stanice druga dva mobilna operatora, kako bi sve tri mreže što bolje funkcionisale.

U saradnji sa nadležnim službama Telekom Srbija čini sve na uspostavljanju rada mobilne telefonije u Obrenovcu, gde trenutno radi samo jedna bazna stanica.

Kasno sinoć preusmereni su i pozivi iz sve tri mreže ka broju 112 na brojeve Kriznog štaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: