Brinu za tranzit gasa kroz Ukrajinu

Zvaničnici u Moskvi izrazili zabrinutost zbog komplikovanja situacije sa plaćanjem i povećanjem zaduženosti ukrajinske strane za preuzeti gas iz Rusije

Izvor: B92

Subota, 26.04.2014.

17:17

Default images

Ministar energetike Rusije Aleksandar Novak i šef Gasproma Aleksej Miler obavili su danas u Moskvi konsultacije s predstavnicima Bosne i Hercegovine, Makedonije i Moldavije po pitanju obezbeđenja tranzitnih isporuka gasa preko Ukrajine.

Zvanični predstavnik ministarstva je izjavio agenciji Interfaks da su u konsultacijama učestvovali predstavnici ministarstava privrede, finansija i energetike.

Učesnici konsultacija su izrazili zabrinutost zbog komplikovanja situacije sa plaćanjem i povećanjem zaduženosti ukrajinske strane za preuzeti gas iz Rusije, kao i zbog nedovoljnog upumpavanja gasa u podzemna skladišta u Ukrajini.

To, kako je preneo predstavnik ministarstva, može dovesti do neispunjavanja obaveza ukrajinske strane o tranzitu gasa i smanjenju količine isporuka prirodnog gasa u zemlje jugoistočne Evrope preko teritorije Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: