Rusija zavrće gas-Kijev seče struju

Ukrajinska energetska kompanija DTEK, u vlasništvu milijardera Rinata Ahmetova, možda će prestati da snabdeva električnom energijom potrošače na Krimu.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.04.2014.

15:51

Default images

Makaze na Krimu mogu početi da rade zbog neplaćenih računa tamošnjih velikih kompanija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Ukrajinska firma DTEK, koja upravlja krimskom kompanijom Krimenergo za distribuciju energije, saopštila je da dug kompanija na Krimu iznosi 60 miliona dolara i da "kritična situacija" ugrožava snabdevanje energijom na čitavom poluostrvu, što bi za posledicu moglo imati "neželjene restrikcije" koje će pogoditi sve potrošače, prenosi Rojters.

Ova ukrajinska kompanija je, takođe, poručila građanima Krima da struju moraju platiti u ukrajinskoj nacionalnoj valuti grivni, dok su krimski zvaničnici pozvali građane i kompanije da što pre pređu na rusku rublju.

Krim se i dalje snabdeva strujom iz Ukrajine, uprkos tome što je prošlog meseca ušao u sastav Ruske Federacije, a pojedine oblasti na tom poluostrvu su se krajem marta već suočile sa restrikcijama, za koje je lokalna energetska kompanija tvrdila da su posledica tehničkih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: