Pad akcija i rublje zbog sukoba

Ruska tržišta akcija i rublja jutros su ponovo zabeležile pad vrednosti, nakon sukoba proruskih aktivista i ukrajinskih snaga bezbednosti na istoku Ukrajine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

12:31

Default images

Glavni indeks Moskovske berze MICEX jutros je oslabio 1,08 odsto, dok je drugi indeks RTS izgubio 2,03 odsto vrednosti, preneo je Frans pres.

Ruska rublja je ponovo oslabila prema evru, za 0,34 odsto na 49,85 rublji za evro, a prema dolaru za 0,36 odsto na 35,99 rublji za dolar.

"Dešavanja na istoku Ukrajine za vikend su uznemirila tržišta. Situacija je očigledno veoma opasna i u velikoj meri nepredvidiva", izjavio je Kris Vifer iz moskovske kompanije Makro advajzori.

Ukrajinske vlasti najavile su "opsežnu antiterorističku operaciju" protiv proruskih snaga na istoku Ukrajine, dok su NATO i zapadne sile pozvale Rusiju na smirivanje tenzija, ali Moskva negira da ima bilo kakvu ulogu u nemirima na istoku Ukrajine, kao i da Kijev vodi rat protiv sopstvenog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: