U Beogradu Beko, a u Atini aerodrom

Grčka je saopštila da je kompaniji Lamda divelopment dala u najam bivši atinski aerodrom, u okviru sporazuma vrednog 915 miliona evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

21:36

Default images

Vladina agencija za privatizaciju navodi da je prihvatila ponudu grčkog konzorcijuma Lamda divelopment da preuzme punu kontrolu nad kompleksom bivšeg aerodroma Helinikon blizu Atine, a dužina trajanja najma nije objavljena, prenosi agencija Frans pres.

Helinikon je pretvoren u sportski kompleks za Olimpijske igre iz 2004. i smatra se jednim od najatraktivnijih poseda u vladinom portfoliju. Aerodrom se nalazi osam kilometara južno od grčke prestonice i prostire se na skoro 620 hektara. Čitav kompleks tri puta je veći od Monaka i dva puta od londonskog Hajd parka.

Aerodrom se prodaje od decembra 2011, a Lamda, koja je konačnu ponudu dostavila 26. marta jedini je preostali kandidat u procesu.

Atina je prvobitno planirala da pribavi 50 milijardi evra prodajom ili rentiranjem državne imovine do 2015, ali je ta cifra kasnije značajno smanjena, prvo na 19 milijardi, a potom na 9,5 milijardi do 2016. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: