Prodaju nekretnine za bitkoine

Agencija za nekretnine Forsit Rial Istejt, sa sedištem u Sidneju, od 26. aprila će prihvatati virtuelnu monetu bitkoin kao sredstvo plaćanja za svoje usluge.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

19:04

Default images

Ovo je prva australijska agencija koja se odlučila na ovakav potez, preneo je AFP.

Agencija pruža mogućnost plaćenja nekretnine preko platforme za plaćanje bitkoinom KoinDžar (CoinJar) koja konvertuje virtuelnu monetu u dolare uz nadoknadu od 0,5 odsto na ukupan iznos transakcije.

Cilj ovakve odluke australijske agencije je privllačanje investitora, pre svega kineskih, jer se na ovaj način izbegavaju bankarski troškovi koji su veoma visoki ako se radi transakcijama izmedju banaka izmedju stranih zemalja.

Osim toga, agencija je htela da izadje u susret klijenteli iz Azije gde je u pojedinim zemljama bitkoin već prihvaćen za ovakvu vrstu transakcije.

U Šangaju, agencija za nekretnine Šanda Tjandi još od 2013. prihvata bitkoin kao platežno sredstvo.

Ovakva inicijativa ipak ostaje izolovana iako je u SAD od 2013. obavljeno nekoliko transakcija ove vrste.

U Francuskoj nijedna agencija ne prihvata bitkoin kao platežno sredstvo za kupovinu nekretnina čak i kad je u pitanju azijska klijentela.

Jedan bitkoin je 28. marta vredeo 377,2 evra. Vrednost virtuelne monete je veoma promenljiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: