"Solidarni porez sigurno do 2015"

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je da do kraja godine neće biti ukidanja solidarnog poreza i ponovio da Srbiju očekuju teške reforme.

Izvor: Danas

Sreda, 12.03.2014.

09:03

Default images

Vučić je za ''Danas'' rekao da ima razumevanja za nezadovoljstvo zaposlenih u zdravstvu zbog solidarnog poreza, ali je istakao da "lično misli da je to neodgovorno ponašanje".

"Pod tim pritiskom nećemo da popustimo. Do kraja godine sigurno nema povlačenja solidarnog poreza, iz prostog razloga što te pare nismo zaradili", dodao je lider naprednjaka.

Objašnjavajući šta podrazumeva pod donošenjem teških reformi, Vučić je naveo da to znači donošenje 21 zakona do kraja juna, najkasnije do 15. jula.

''Samo te zakone da donesemo pa ćemo imati velike probleme, a da ne govorim da ćemo u državi morati dodatno da štedimo, jer ne možemo da trošimo ono što nismo zaradili. Te priče koje neki pričaju da nije dobra štednja su neverovatne, jer ne znam kako da trošimo mnogo više nego što smo stekli", rekao je Vučić u intervjuu za list "Danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: