Radulovićevi zakoni su prošlost

Vladi Srbije je prestao mandat i nova vlada će pisati nove Zakone o radu, o stečaju i o privatizaciji, kaže premijer u ostavci Ivica Dačić.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2014.

14:38

Default images

Na pitanje dokle se stiglo sa Predlogom zakona o radu, privatizaciji i stečaju, o kojima bi danas trebalo da raspravlja i Socijalno-ekonomski savet, Dačić, koji predsedava tom savetu, rekao je da "se nije stiglo nigde".

"Vladi je prestao mandat, skupština je raspuštena, zakoni se vraćaju iz procedure. Nova vlada će poslati nove predloge zakona, a radna grupa će sastaviti novi predlog zakona o radu", rekao je premiijer novinarima pošto je otvorio izložbu u Narodnoj biblioteci Srbije "Zaveštanja i darovi".

Govoreći o novom zakonu o radu, Dačić je reako i da će mu, ukoliko on bude u prilici da "nešto odlučuje posle izbora", svakako najvažniji interesi biti onih o čijoj se sudbini tu radi - radnicima, penzionerima i čitavom društvu koji ne može da zavisi od toga da li će reforme biti zaustavljene.

"Treba naći balans između reformi i toga da nam ne umre pacijent", rekao je premijer.

Sednica Socijalno-ekonomskog saveta biće održana u Vladi Srbije i na njoj bi, prema ranijim najavama, trebalo da bude reči o rešenjima u zakonu o privatizaciji i zakonu o stečaju.

Na prethodnom zasedanju Socijalno-ekonomskog saveta, održanom 20. januara premijer Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić su se dogovorili sa članovima kolegijuma Saveta da se sva sporna pitanja u vezi sa zakonima o radu, privatizaciji i stečaju rešavaju socijalnim dijalogom vlade, sindikata i poslodavaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: