Plaćaju jer ih greje zid komšije?

Mnogi građani Srbije plaćaju grejanje i van grejne sezone, ali ima i onih koji nemaju nikakvo grejanje u svojim domovima, ali su primorani da plate.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2014.

08:22

Default images

U pitanju je takozvano "indirektno grejanje", koje je ovih dana iznenadilo mnoge Vrbašane na njihovim računima za komunalne usluge.

Njima je na računima ponovo uračunata usluga grejanja, iako nju već godinama ne koriste. Nije u pitanju greška, već novi pravilnik Javno komunalnog preduzeća "Standard".

Odjava grejanja ili plombiranje radijatora više ne pomažu, jer "indirektno grejanje" mora da se plati.

To je grejanje koje stiže u stanove ili lokale preko komšijskih zidova, plafona ili poda, a u JKP "Standard" kažu da je novi pravilnik donet u skladu sa načinom poslovanja u Srbiji i da će se time zaštiti i preduzeće i redovni korisnici.

Preduzeće je beležilo finansijske gubitke zbog gubljenja energije tokom sezone, a razlozi su brojni, ali najznačajniji su u takozvanom "indirektnom zagrevanju" odjavljenih korisnika čiji su se stanovi grejali preko instalacija i zidova.

Navodno, time su ugrozili i kvalitet grejanja postojećim korisnicima, ali preduzeću doneli dodatne troškove od preko tri miliona dinara po grejnoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

311 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: