Želvoz:Pregovori gotovi, plata nema

U fabrici Želvoz dogovoreno je kako će se rešiti problem tehnoloških viškova, lečenja radnika i povezivanja radnog staža, ali ne i zaostalih plata.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.10.2013.

19:29

Default images

Pvišečasovni pregovori bili su između gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, predstavnika Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata smederevske fabrike Želvoz.

Novinarima je posle sastanka gradonačelnica pročitala zaključke i nije dopustila pitanja "da ne bi bilo različtih tumačenja u medijima".

Zaključeno je da Ministarstvo zdravlja uputi dopis Opštoj bolnici u Smederevu, a lokalna samouprava dopis Domu zdravlja o tome da svim zaposlenim u Želvozu i članovima porodica ne može biti uskraćeno pravo na lečenje zbog toga stso im zdravstvene knjižice nisu overene.

Pročitala je da Želvoz sutra, 1. novembra, treba da započne rešavanje tehnološkog viška po socijalnom programu, preko tranzicionog fonda Vlade Srbije.

Povezivanje radnog staža biće rešeno "kao kod svih preduzeća u postupku restruktuiranja i privatizacije", pročitala je gradonačelnica iz zaključaka pregovora.

Zaposleni Želvoza su tri dana blokirali most koji preko Dunava povezuje povezuje Smederevo i Kovin.

Radnici su tražili overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža i isplatu plata. Oni su poslednji novac, aprilsku platu, primili 23. avgusta.

Stav je predstavnika Vlade i lokalne vlasti da su zaključci "dovoljni da se most deblokira", saopštila je gradonačelnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: