Lidl kupio plac od Delte

Nemački trgovinski lanac "Lidl" otvoriće supermarket u Beogradu na zemljištu koje je kupio od kompanije "Delta", piše danas "Politika".

Izvor: B92

Petak, 25.10.2013.

15:34

Default images

Reč je o lokaciji u u Ulici Vojislava Ilića koja je pripadala preduzeću "Metal", koje je još ranije kupila "Delta", a gde je trebalo da bude izgrađen njen "Maksi" supermarket.

Osim toga, nemački diskonter, kako navodi list, pregovara i o drugim lokacijama sa kompanijom Miroslava Miškovića.

U Lidlu ne žele da otkrivaju tačne lokacije svojih budućih objekata, ali su za "Politiku" rekli da su obezbeđeni placevi u nekoliko gradova Srbije. Među njima je, potvrđuju, i Beograd.

Kako je već objavljeno, Lidl će u Srbiju ući u 15 gradova, a otvaranje supermarketa može se očekivati sledeće godine. Nemačka kompanija je do sada kupila zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu, Beogradu i Pančevu.

Pored zapošljavanja ljudi, to će sigurno doprineti i većoj konkurenciji na tržištu prehrambene robe, jer je reč o jednom od najuspešnijih trgovinskih lanaca u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: