Er Srbija razmatra uvođenje i A320

Er Srbija razmatra da u planiranoj nabavci Erbasovih aviona za novu flotu uvede i dva erbasa A320, kaže generalni direktor te avio-kompanije Dane Kondić.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

16:57

Default images

"Do kraja decembra imaćemo šest (A319) modernih aviona u našoj floti, sa konfiguracijom koja nudi 120 sedišta u ekonomskoj klasi i osam u novoj biznis klasi. Tokom 2014. godine u saobraćaj će biti uvedena još dva ovakva aviona, a razmatramo i uvođenje dva veća, nova erbasa tipa A320", naveo je Kondić u časopisu Er Srbija.

On je podsetio da će Er Srbija od 26. oktobra imati u saobraćaju prvi erbas A319 na redovnoj liniji Beograd - Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nova srpska avio-kompanija će, kako je rekao, od 1. decembra leteti redovno za Banjaluku i Prag, a od 10. decembra i za Bukurešt i Ljubljanu.

"Planiramo da do aprila 2014. godine letimo ka još 12 destinacija u 11 zemalja, što će više nego udvostručiti frekvencije letova i kapacitet", rekao je Kondić.

Prema njegovim rečima, nisu samo avioni i linije ono što jednu avio-kompaniju čini dobrom, već su potrebna još dva ključna elementa - zaposleni i putnici.

Kondić od zaposlenih očekuje entuzijazam i posvećenost poslu, što će, kako kaže, zajedno sa napornim radom biti presudno "za zajedničko putovanje u budućnost kompanije Er Srbija".

On je istakao da su putnici Er Srbije u stvari njeni gosti, s obzirom na to da će oni biti u centru pažnje.

"U našem poslovanju vi ćete uvek biti na prvom mestu - odvešćemo vas kuda vi želite i kako želite", poručio je Kondić.

On je kazao da će Er Srbija učiniti sve da postane vodeća avio-kompanija u regionu, a taj cilj je moguće ostvariti zahvaljujući akcionarima: Vladi Srbije i nacionalnoj avio-kompaniji Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad ervejz.

"Dobro došli u novu eru vazdušnog saobraćaja u Srbiji", poručio je Kondić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: