HR: Auto-putevi idu pod koncesiju

Hrvatsko Ministarstvo pomorstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je konkurs za davanje pod koncesiju auto-puteva u toj državi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.10.2013.

19:57

Default images

Procenjena vrednost koncesije je 22,5 milijardi kuna (tri milijarde evra), a krajnji rok za dostavljanje prijava je 15. novembar.

Kriterijum za izbor ponude je najviša ponuđena naknada za koncesiju, a davalac koncesije je hrvatska Vlada, prenosi portal SEEbiz.

Rok trajanja koncesije je 30 godina, a dodatno se navodi da će "tačno trajanje koncesionog razdoblja biti utvrđeno u drugoj fazi pregovaračkog postupka, a procenjuje se na 30-50 godina".

Hrvatska vlada je 4. jula prihvatila model monetizacije javnog duga Hrvatskih auto-puteva i auto-puta Rijeka-Zagreb kroz dodelu koncesije za upravljanje i održavanje auto-puteva na rok od 30 do 50 godina.

Koncesija se odnosi samo na celu dužinu izgrađenih auto-puteva (1.024 kilometara), uz mogućnost za još 30 kilometara planiranih za izgradnju, ali nipošto neće moći da se pregovara o samo pojedinim, isplativijim deonicama.

Ponude će javno biti otvorene u sedištu Ministsrtva 15. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: