Radulović objavio koliko se trošilo

Ministarstvo privrede objavilo je na svojoj internet stranici (www.privreda.gov.rs), izveštaje o utrošenim sredstvima iz budžeta u ovoj godini.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.09.2013.

16:00

Default images

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ministar privrede Saša Radulović izjavio je da je to samo prvi korak ka uvođenju potpune transparentnosti u radu i naglasio da će od sada javnost imati potpun i redovan uvid u načine na koje se u ovom ministarstvu troše sredstva iz budžeta.

Zaključno sa 31. avgustom 2013. godine, prikazani su detaljni pregledi za sektore, agencije i druge institucije u nadležnosti Ministarstva privrede, koji su do rekonstrukcije Vlade Srbije bili u ingerenciji prethodnog Ministarstva finansija i privrede.

Prema objavljenim izveštajima, 19,82 milijardi dinara budžetskih sredstava utrošeno je na oblast privrede i turizma.

Među najvećim stavkama rashoda su kapitalne subvencije privatnim preduzećima, u iznosu od 5,47 milijardi i krediti domaćem nefinansijskom javnom sektoru od 4,18 milijardi dinara.

Na tekuće subvencije privatnim preduzećima potrošeno je 2,29 milijardi dinara, a na tekuće subvencije nefinansijskim preduzećima 2,06 milijardi.

Za specijalne usluge Agencije za privatizaciju i strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), utrošeno je 635,82 miliona dinara.

Za kredite fizičkim licima u zemlji za potrebe stanovanja odobreno je 800 miliona dinara, a za kredite domaćim nefinansijskim privatnim preduzećima 614,42 miliona.

Na ime naknada za socijalnu pomoć isplaćeno je 1,69 milijardi dinara.

Za plate i naknade zaposlenih potrošeno je 71,119 miliona dinara, što iznosi 63,88 odsto predviđenih sredstava, a na ime službenih putovanja 3,68 miliona dinara, ili 41,82 odsto od ukupnih sredstava za ove namene u 2013.

Donacije i dotacije za međunarodne organizacije iznosile su 91,5 miliona dinara, i dostigle su 91 odsto od predviđenih sredsatava u ovoj godini.

Sve izveštaje Ministarstva, u PDF formatu, možete pogledati na sledećim linkovima:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: