Telekom – prvo stanje, onda mere

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je da još uvek nije imao razgovore o prodaji "Telekoma".

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2013.

15:56

Default images

Radulović je rekao da će se u "Telekomu", kao i u drugim javnim preduzećima, najpre sagledati stanje, a onda utvrditi i konkretne mere i rešenja.

Na pitanje novinara da li se može očekivati prodaja "Telekom"a iduće godine, on je rekao da je to "kompleksno pitanje" na koje ne može da pruži odgovor, "jer to nije nešto o čemu smo razgovarali".

"Telekom je dobra, zdrava kompanija i dugoročno gledano potrebne su jake investicije da bi ojačala poziciju na tržištu. Ne gledamo ni na kakva brza rešenja koja će praviti velike rezove, prvo moramo da sagledamo stanje, a onda da utvrdimo konkrertne mere", poručio je on

On je istakao da se za javna preduzeća među kojima su i Železara Smederevo, Resavica, ali i druga traže rešenja.

"Preuranjeno je govoriti o rešenjima pre sagledanog stanja", poručio je ministar.

"Lične karte" za javna preduzeća

Radulović je prethodno rekao da je u toku izrada "ličnih karata" za sva javna i preduzeća u restrukturiranju u Srbiji i da će taj posao biti završen do kraja meseca, a u oktobru će biti izneti svi podaci.

On je nakon sastanka sa članovima i partnerima NALED-a (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj), rekao da Ministarstvo privrede, odnosno Vlada Srbije ima sistemski pristup svim javnim preduzećima i preduzećima u restrukturiranju.

Zbog toga se rade "lične karte" kako bi se utvrdilo njihovo finansijsko stanje, imovina, obaveze, ko su kupci, dobavljači, odnosno, kako izgleda "krvna slika" tih preduzeća, dodao je Radulović.

"Uradićemo to za sva javna preduzeća, ići ćemo i na lokalni nivo, kao i sva preduzeća za koja je zadužena Agencija za privatizacija, u kojoj ima 615 privrednih subjekata, koja zapošljavaju 102.000 ljudi", kazao je Radulović.

Mi taj problem moramo da rešimo i država taj teret ne može da izdrži, poručio je Radulović.

On je rekao da se mora promeniti ekonomska politika i da će se Ministarstvo privrede bazirati na domaće privrednike.

"Perpetuum mobile ekonomija ne funkcioniše, ekonomija zasnovana na subvencijama ne funkcioniše, moramo da promenimo ekonomski model, jer nam treba zdrava ekonomija zasnovana na profitu, zdrava država", kazao je Radulović.

Ministar privrede i njegovi savetnici razgovarali su danas sa članovima i partnerima NALED-a o rešenjima za popravljanje poslovnog ambijenta, kao i rasterećenju privrede kroz giljotinu propisa, poresku reformu i izmene zakona. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: