Replika Terazija:Uz skupoću i korov

Park u Novom Beogradu, replika Terazija u čiju je izgradnju Grad uložio oko 60 miliona dinara, nije radio ovog leta i lagano je već počeo da propada.

Izvor: Novosti

Utorak, 17.09.2013.

20:03

Default images

Između kocki kopije "kaldrme" niče korov, a fasada se "kruni".

Na konkursu za izdavanje lokala u junu, javilo se samo četiri zakupca, od deset raspoloživih objekata, a iz Agencije za poslovni prostor Beograda su najavili da bi turistička atrakcija mogla da zaživi tek sledeće sezone.

Međutim, počeli su radovi na uređenju samo jednog lokala.

Sudeći po tome što nema naznaka da se bilo šta gradi ili renovira, osim što su ispred jednog objekta mesecima postavljene skele, čini se da je nerealno očekivati završetak radova do kraja godine.

Park je obezbeđen danonoćno, ali se kapije otvaraju za svakoga ko poželi da uđe, obiđe ili se fotografiše. Kulturnih manifestacija ili događaja za koje je namenski park i pravljen nisu bili organizovani, a jdan od razloga je i što prateći komercijalni objekti još nisu izgrađeni. Za samo četiri lokala, javili su se zainteresovani privrednici, a jedan od njih bi trebalo da bude preuređen u salu za venčanja. Kako Novosti pišu, "Moskva", lokal ispred kog su postavljene skele i jedini na kom se nešto radi, trebalo bi da bude novo mesto za organizovanje svadbi.

Od ostala tri lokala, jedan bi trebalo da bude restoran sa igraonicom, a dva prodavnice suvenira.

Cena za zakup lokala bila je 811 dinara po kvadratu. Prostor "Balkana", od 159 kvadrata, izlicitirao je Milinko Nešović, koji će mesečno morati da plati gotovo 130.000 dinara. Do početka jula trebalo je da budu potpisani ugovori, a idejni projekti predati do kraja avgusta. U Agenciji za poslovni prostor, međutim, nisu komentarisali šta se od ovoga dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: