Egzit: Ulični prodavci prošli slabo

Ulični prodavci u Novom Sadu kažu da je zarada tokom festivala Egzit (EXIT) bila znatno slabija nego prethodnih godina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.07.2013.

18:15

Default images

Egzit festival pored dobre zabave pruža priliku i za lepu i brzu zaradu, što su godinama unazad koristili oni najsnalažljiviji, prodajući "sve što se može i ne može prodati", ali ove godine prodavci suvenira, ukrasa, majica i raznoraznih svetlećih narukvica i figurica kažu da je zarada neuporedivo slabija u odnosu na prethodne godine.

Ulični prodavci tvrde da je ovo možda za njihov "biznis" najslabiji Egzit, iako je poseta najveća u poslednjih pet godina, a osnovni razlog za pad prodaje vide u tome što je na ovogodišnji Egzit došlo dosta manje Britanaca koji su lane bili glavne mušterije i koji, kako reče jedan od prodavaca, "nisu ni pitali za cenu".

Po rečima prodavaca na ovogodišnjem Egzitu definitivno je promenjena struktura posetilaca, jer je za razliku od ranije bilo više posetilaca iz regiona u odnosu na goste iz zapadne Evrope i drugih kontinenata, a to prodavcima nikako ne odgovara jer, kako primeti prodavačica suvenira, "od ovih iz regiona se i ne očekuju da nešto kupe".

Posetiocima Festivala ulični prodavci su ponudili široku paletu proizvoda od pištaljki, leptir mašni, majca, magneta sa "meme znacima" poznatim sa internet društvenih mreža, raznobojnih perika, do pomenutih svetlećih narukvica i naočara.

Magneti sa znakom Egzita, svetleće narkuvice, šarene perike kao i najrazličitije vrste naočara, ipak, su se prilično dobro prodavali, pa prodavci nisu baš ostali potpuno bez zarade. Zadovoljni mogu biti i umetnici za ocrtavanje lica - popularni "facepainting" ispred cijih "ateljea" su neretko bili prilično dugački redovi.

Ono što je bilo primetno, a što ne ide na ruku uličnih prodavaca, jeste da su inspekcijske službe ove godine mnogo ažurnije radile svoj posao, što je definitivno za pohvalu.

Patrole komunalne policije redovno su krstarile prilazima Egzitu, a bilo je i nekoliko racija u kojima su neki prodavci "zaradili" kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: