Ovo je Palma tražio od Dačića

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma najavio dolazak i drugih ulagača i ponudio Vladi pomoć u privlačenju stranih investicija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.06.2013.

13:05

Default images

"Predsedniče Vlade, Jagodina će do maja meseca sledeće godine popuniti Industrijsku zonu fabrikama stranih kompanija i ja tražim od Vlade da me zaduži da idem po Evropi i dovodim investitore u neke druge gradove u Srbiji", rekao je Marković juče premijeru Ivici Dačiću.

Dačić je prisustvovao svečanosti polaganja kamena temeljca za fabriku ruske kompanije, planirane da bude otvorena 1. avgusta 2014.

Marković je juče rekao da je jagodinska lokalna vlast uspela da privuče brojne strajne investitore a u narednih nekoliko meseci, prema njegovoj najavi, u Jagodinu će doći nekoliko značajnih ulagača iz Italije i Rusije.

"Ne treba mi nijedna ministarska funkcija niti bilo koja druga, ali hoću da radim za ovu državu, da joj pomognem", istakao je Marković juče pred oko 200 privrednika i zvanica iz Jagodine i gradova Pomoravlja, Beograda, Rusije, Austrije, Arapskih Emirata.

On je podsetio da je u organizaciji Skupštine grada Jagodine, u poslednjih nekoliko godina, sa privrednicima ovog grada i Srbije "preko 20 puta boravio u osam gradova Evrope", Beču, Parizu, Moskvi, Minhenu, Milanu, Sankt Petersburgu, Varezu, Veroni, a sada od 19 do 21. juna vodi privrednike u Rim. Rezultat je izgrađena i, u martu, puštena u rad Fabrika cerade za automobile "Andrea confezione Serbia" i juče započeta izgradnja Fabrike kompanije "Nort karton" iz Volgograda.

Takođe, Marković najavljuje izgradnje drugih fabrika italijanskih kompanija u Jagodini: Kompanija "Aunde" počeće izgradnju fabrike automobilskih sedišta 22. juna, multinacionalna Kompanija "Vibak" 10. avgusta fabriku BOPP filmova za pakovanje i adhezivnih traka za različite sektore, najveća investicija ove godine u Srbiji vredna 60.000.000 evra.

Kupac "Jagodinske pivare" dolazi 10. juna, otkriva predsednik skupštine.

Marković je dodao da je dogovor o izgradnji fabrika u Jagodini postignut i sa italijanskim kompanijama "Stone italijana" za obradu mermera, Kompanijom "Dalla Valentina", fabrike za preradu mleka i proizvodnju sira, a Kompanija za preradu i proizvodnju semena "Grupo Manara" traži da na području centralne Srbije zasadi uljanu repicu na 20.000 hektara u saradnji sa poljoprivrednicima. Svoj dolazak je, prema njegovim rečima, najavila je i jedna kompanija za proizvodnju kuhinjskog i kancelariskog nameštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: