Ko je bolji - Erbas ili Boing?

Evropska aviokompanija Erbas zabeležela je u prva četiri meseca ove godine 493 narudžbine, dvostruko više od svog američkog konkurenta Boinga.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.05.2013.

15:35

Default images

Aviokompanija, sa sedištem u Tuluzu, zabeležila je u aprilu 83 porudžbine uglavnom zahvaljući potpisanom ugovoru sa Turkiš Erlajnsom o kupovini 82 Erbasova aviona A320 za letove na srednjim razdaljinama, preneo je AFP.

Erbas je u protekla četiri meseca isporučio 202 aviona klijentima, deset odsto više nego u istom periodu pre godinu dana.

Boing, medjutim, u istom periodu nije uspeo da isporuči više od 183 letelica, zabeleževši tek 255 porudžbine, pre svega zbog problema na baterijama za napajanje na letelicama 787 "drimlajnerima".

Američka kompanija namerava da povećava mesečni obim proizvodnje sa pet na deset letelica do kraja 2013.

Erbas je prošle godine izgubio primat, kako u pogledu prodaje, tako i pogledu narudžbina u korist Boinga.

Medjutim, evropska aviokompanija je krajem marta potpisala najunosniji ugovor u dosadašnjem radu firme sa indonezijskom kompanijom Lajn Er za isporuku 234 letelice A320, u vrednosti od 18,4 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: