Kipar: Izglasan paket pomoći

Kiparski parlament tesnom većinom je izglasao paket pomoći vredan 10 milijardi evra, dogovoren sa međunarodnim kreditorima u cilju izbegavanja bankrota.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.04.2013.

18:35

Default images

Za sporazum Nikozije sa Evropskom komisijom, Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom glasalo je 29 poslanika, dok je protiv bilo 27, uz direktan televizijski prenos glasanja, prenela je agencija Frans pres.

Ministar finansija Kipra Haris Jorgijades je ranije danas paket pomoći okarakterisao kao tešku, ali neophodnu meru koja mora biti ratifikovana bez odlaganja.

Govoreći uoči sednice parlamenta, Jorgijades je upozorio da bi, bez usvajanja paketa pomoći, Kipar mogao da se suoči sa ekonomskim kolapsom i bude primoran da izađe iz evrozone.

Kiparska vlada je prošle srede usvojila paket, a portparol vlade Hristos Stilijanides je tada rekao da se ratifikacija sporazuma očekuje posle 26. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: