Najveći dužnici 4 banke u stečaju

Poreska uprava Srbije objavila je na svom sajtu (www. poreskauprava.gov.rs) novi spisak 1.000 najvećih poreskih dužnika, po 500 preduzeća i preduzetnika.

Izvor: Beta

Utorak, 30.04.2013.

17:03

Default images

Najveći dužnici među firmama su banke u stečaju i listu predvodi Beobanka sa dugom od 29,6 milijardi dinara, Investbanka duguje 22 milijarde, Astra banka 19,2 milijarde, a Beogradska banka 16 milijardi dinara.

Na spisku su, odmah iza te četiri banke, Sartid u stečaju, sa dugom od 6,7 milijardi dinara, sledi Resavska banka u stecaju sa šestmilijardi, Proteksta u stečaju duguje 5,8 milijardi, Zastava oružje 5,5 milijardi, a Zastava automobili u restrukturiranju i Centrokop duguju za porez po 4,9 milijardi dinara.

Listu preduzetnika sa najvećim dugovanjima za porez predvodi Dragan Čičić vlasnik Drvoplasta sa 115 miliona dinara duga, preduzetnica Ilić Slavica vlasnica radnje Beni dužna je 87,5 miliona dinara, a preduzetnik Predrag Nešić duguje 35 miliona dinara poreza.

Najveći broj preduzetnika, njih oko 400 na listi od 500, za porez duguje između četiri i 6,5 miliona dinara (35.000 i 60.000 evra). Spisak najvećih poreskih dužnika, među kojima su bili i građani, Poreska uprava je prvi put objavila početkom 2012. godine.

Lista najvećih dužnika je objavljivana svaka tri meseca, sve do januara ove godine, kad je počeo da teče rok za sticanje prava na poresku amnestiju.

Na zahtev Poverenika za infromacije od javnog značaja i zaštitu podatak o ličnosti Rodoljuba Šabića, Poreska uprava je prestala da objavljuje imena građana koji najviše duguju po osnovu poreza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: