I Medvedev za rešenje Srbijagasa

Sadašnje poslovanje "Srbijagasa" je u svakom slučaju neodrživo, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

11:20

Default images

Prema njegovim rečima, to preduzeće trenutno ima oko 800 miliona evra dugova za koje su uzete garancije države i više od 200 miliona evra dugova za koje nema nikakvih garancija.

"Srbijagas' nije platio NIS-u nijedan dinar na ime isporuke nafte još od 1.januara prošle godine. Ne plaćaju ništa. I ruski premijer Medved se obratio meni i premijeru Dačiću u Moskvi sa molbom da se to pitanje reši", rekao je Dinkić za praznični broj "Blica".

Prema njegovim rečima, takva politika je neodrživa.

"Koje je rešenje za to - nisam jedini koji mora da donese odluku o tome, ali podržavam sve one u Vladi koji smatraju da treba korenito promeniti poslovanje 'Srbijagasa', jer se trenutno radi maltene o najvećem gubitašu u Srbiji", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: