Oko sveta za 1.200 evra

Četiri Erbasova aviona, koje je Jat iznajmio na lizing stižu u Srbiju krajem maja i već u junu biće u saobraćaju, prenose Novosti.

Izvor: Novosti

Utorak, 16.04.2013.

21:19

Default images

Obuka pilota za novi tip letelice započeće, prema pisanjima, 27. aprila i trajaće 24 dana.

Da će avioni biti spremni za letnju sezonu svedoči i ugovor o zajedničkim letovima, koji je srpski avio-prevoznik potpisao u ponedeljak sa "Etihadom".

Naime, da bi kompanija iz Abu Dabija prodavala svoje karte za 23 linije u Evropi, ka kojima saobraća "Jat", avioni srpskog prevoznika moraju da ispunjavaju određene standarde. Jer, letelice u floti "Etihada" stare su u proseku tri i po godine. Na sajtu kompanije iz Abu Dabija, Beograd je već ubačen kao nova destinacija, a cena povratne karte između dva grada je oko 500 evra. Iz Beograda do Sidneja, cena povratne karte je oko 1.200 evra. Inače, avioni na liniji Beograd - Abu Dabi saobraćaće svakodnevno od 15. juna.

Ugovor o zajedničkom saobraćaju će, uz odgovarajuće zvanične dozvole, uključivati stavljanje JU koda na letove "Etihada" ka Abu Dabiju i dalje ka Bangkoku, Pekingu, Brizbejnu, Čengduu, Čikagu, Kolombu, gradu Ho Ši Min, Islamabadu, Johanesburgu, Karačiju, Kuala Lumpuru, Kuvajtu, Lahoreu, Njujorku, Melburnu, Sejšelima, Šangaju, Singapuru, Sidneju, Torontu i Vašingtonu.

Zauzvrat, "Etihad" će obeležiti svojim kodom "Jatove" letove između Beograda i Amsterdama, Atine, Berlina, Brisela, Kopenhagena, Dizeldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Istanbula, Londona, Larnake, Milana, Moskve, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Stokholma, Štutgarta, Soluna, Tivta, Beča i Ciriha.

"Jat" će svoj kod imati i na određenom broju letova, koje obavlja "Er Berlin" partner "Etihada", pre svega preko Berlina za Čikago.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: