Stigao PayPal, a kada će uplate?

Građani Srbije od danas konačno mogu da otvore naloge na PejPalu, ali im je zasad omogućeno samo plaćanje, ne i primanje novca.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.04.2013.

12:21

Default images

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je potvrdio da se Srbija od danas nalazi na listi zemalja u kojima je dostupan ovaj internet servis za plaćanje.

Pej Pal će omogućiti građanima Srbije da otvore nalog na ovom sajtu i kupuju onlajn na globalnom tržištu, objasnio je Ljajić.

To znači da će građani moći da kupuju robu širom sveta - od modnih proizvoda u Italiji i Francuskoj, do elektronike u Americi i Aziji.

Ministar je kazao da osim pristupa fizičkoj robi, Pej Pal pruža pristup i digitalnim sadržajima, odnosno muzici, filmovima i raznim vrstama igrica za decu.

''Ovo je velika stvar i za privredu Srbije, za potrošače i sve građane naše zemlje'', istakao je Ljajić.

Kako je naveo, servis će se puštati u nekoliko faza, pa je za sad moguće samo kupovanje i slanje novca. Sledeća faza, koja je značajna i za privrednike jer omogućava da dobiju novac iz inostranstva, može se očekivati vrlo brzo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: