Nestle preuzima američki Pamlab

Filijala kompanije Nestle Helt Sajans kupiće američku fabriku za proizvodnju hrane za specijalne medicinske namene Pamlab, saopštila je uprava švajcarske firme.

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2013.

10:53

Default images

Proizvodi Pamlaba, gde je zaposleno 300 radnika, namenjeni su prvenstveno osobama obolelim od periferne dijabetske neuropatije, demencije ili depresije, kao i ženama sa rizicnom trudnoćom.

"Pamlab će doprineti jačanju naše platforme vezane za bolesti mozga, kao i novoj implantaciji u pogledu metaboličkih bolesti na teritoriji SAD", saopštila je uprava filijale Helt Sajans-a, osnovane 2011.

Nestle je prošle godine kupio deo američke Akere (Ačera), proizvođača medicinske hrane namenjene obolelima od Alćajmerove bolesti.

Ova filijala najveće fabrike svetske prehrambene industrije kupila je, takođe, Prometheus Laboratories, američkog proizvođača testova i tretmana za inflamatorne intestinalne bolesti, kao i CM&D Farmu, sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja se bavi proizvodnjom žvakaćih guma namenjenih osobama sa neurološkim oboljenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: