Engleski Tesko uskoro u Hrvatskoj

Predstavnici poznatog britanskog trgovinskog lanca Tesko razgovarali sa predstavnicima proizvođača i Hrvatske privredne komore o ulasku na hrvatsko tržište.

Izvor: Veèernji list

Ponedeljak, 21.01.2013.

13:00

Default images

Iz te kompanije poručili su nakon sastanka sa 20-ak hrvatskih proizvodjačkih kompanija u organizaciji HGK, da su zadovoljni sastancima i da su već odlučili o saradnji sa nekima od njih, prenosi Večernji list.

Iz Hrvatske privredne komore nisu izneli konkretne podatke, a javnosti su se obratili jedino direktor kompanije MAR-MAR Zvonko Fišer i Nevenka Pelko- direktorka prodaje, marketinga i poslovnog razvoja INKEPOR-a koji se bavi proizvodnjom porcelana.
Tesko će insistirati na niskim cenama, a razgovori su bili i više nego konkretni, složili su se Fišer i Pelko.
Uslov za otpočinjanje razgovora bio je da su kompanije iz odredjenog tržišnog ranga, da su izvoznici i da ostvaruju više od dva miliona evra prihoda.
Ukupna prodaja Grupe Tesco u celom svetu prošle godine iznosila je 72 milijardi funti, a zabeležen je rast prodaje od 7,4 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: