"Nema nižih cena, samo veći izbor"

"U 2013. godini će se nastaviti liberalizacija tržišta sa Evropskom unijom (EU) i ne treba da očekujemo niže cene prozivoda, ali će biti veći izbor".

Izvor: B92

Sreda, 02.01.2013.

12:06

Default images

"Izmene carina mogu da doprinesu snižavanju cena, ali ne znači da će to biti ključno", rekla je koordinatorka Biroa za saradnju sa EU u Privrednoj komori Srbije Kristina Đurić za RTS.

Kako je istakla, u nastavku liberalizacije tržišta sa EU, ukinuće se carine za važne proizvode poput bele tehnike, različitih kućnih proizvoda i keramičkih proizvoda.

Kristina Đurić je rekla da sporazum o trgovini sa EU ima dve bitne strane, a to je da se posebno liberalizuje tržište, kao i da se postepeno ukidaju uvozne carine za robu iz EU.

Ona je istakla da će posebno biti zaštićeni proizvodi koje imamo i na domaćem tržištu poput paradajza i maline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: