"EPS neće otpuštati radnike"

Reorganizacija Elektroprivrede Srbije, koja treba da bude sprovedena, nikako ne znači gubitak posla, strah i nesigurnost za zaposlene, kaže Aleksandar Obradović

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.12.2012.

12:23

Default images

Reorganizacija EPS-a znači nešto pozitivno, a sve što se u prethodnom periodu moglo čuti o otpuštanjima radnika, gubljenju delatnosti, pretvaranju privrednih društava EPS-a na nivo kioska, su neistine, naglasio v. d direktora EPS-a.

On je precizirao da je reorganizacija proces, koji tek sada treba da počne, a njen cilj je da radnici osećaju bezbednije i da se povećanje prihoda od cene struje preslika na bolje uslove rada i efikasniji EPS sa više investicija.

"Izmišljena je teza i neistina da će reorganizacija ostaviti bez posla veliki broj radnika EPS-a. Odgovorno tvrdim da će sve da se radi u dogovoru sa poslovodstvima PD i sa svim sindikatima i javnošću. Moja je ideja da se borimo za svako radno mesto,"dodao je Obradović, za časopis "kWh" i ponovio da nema govora o drastičnom smanjenju broja zaposlenih.

On je napomenuo da su EPS-u, međutim, neophodne promena starosne i kvalifikacione strukture zaposlenih i da će sve biti prilagođeno radnim procesima i dodao da će se tek u procesu reorganizacije, koja je na početku, utvrditi da li je višak 600 ili šest zaposlenih ili je možda potrebno zaposliti dodatni broj ljudi.

Država, kao vlasnik EPS-a, je rekla koji je to put kojim EPS treba da ide i koje su to polazne osnove, a detaljni program o tome kojom brzinom i šta će se sve desiti na tom putu tek treba da napravimo, dodao je Obradović i dodao da taj koncept jasno kaže koje su to tržišne, a koje delatnosti od opšteg interesa u okviru EPS-a.

Kada je reč o ceni struje, Obradović je rekao da se zalaže za to da EPS dobije veću cenu električne energije, jer je to važno zbog opšte energetske efikasnosti u Srbiji.

"Javnost nas posmatra kao firmu koja večito samo traži povećanje cene električne energije, ima veliki broj zaposlenih i nije optimalno organizovana. Sve to mora da se promeni, jer ovakav EPS, zadužen i trom, ne može da bude motor srpske privrede i razvoja. Sopstvenom racionalnošću moramo da dokažemo da možemo da budemo bolji," poručio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: