Kostić: Srbija da prihvati GMO

Interes Srbije je da zadrži organski zdravu hranu ali ne sme da zanemari da je jedan od uslova za prijem u STO da prihvati upotrebu genetski modifikovane hrane.

Izvor: Beta

Sreda, 17.10.2012.

16:50

Default images

Ovo kaže predsednik MK Grupe Miodrag Kostić i dodaje da je Srbija "mala" zemlja sa 4,2 miliona hektara obradive površine i da bi trebalo da sačuva kvalitet koji ima.

Prema njegovim rečima, zemlje koje imaju mnogo veće površine obradivog zemljišta, ali na kojima su prinosi mali, trebalo bi da razmisle o GM proizvodnji.

"Da li je šteta veća od upotrebe GM hrane ili da od gladi umre nekoliko miliona ljudi u svetu, veliko je i ozbiljno pitanje", kazao je Kostić.

MK Grupa je predstavnik firme koja se bavi proizvodnjom GMO semenskog materijala Monsanto, ali srpsko tržište snabdeva samo hemijskim proizvodima za poljoprivredu.

U Srbiji je Zakonom o genetski modifikovanim organizmima zabranjena proizvodnja i promet genetski modifikovanih organizama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: