Do kraja godine ugovor o 850 mil. €

Vlada namerava da do kraja godine ugovori sa kineskom Eksim bankom kredite u vrednosti od 850 miliona evra za izgradnju autoputa na Koridoru 11.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.09.2012.

11:43

Default images

Kako je najavio ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić tim kreditom finansirala gradnja autoputa od Beograda do Ljiga i od Pojata do Preljine.

Ministar je precizirao da bi vlada danas trebalo da usvoji odluku da se sa kineskom stranom krene u pregovore o tom finansijskom aranžmanu.On je istakao da bi ugovori o gradnji trebalo da se potpišu krajem ove ili početkom sledeće godine tako da radovi počnu u narednoj godini.

Dinkić objasnio da se vlada odlučila da saradjuje sa Kinom zbog dobrog iskustva na izgradnji mosta Zemun - Borča i da će na izgradnji ova dva autoputa biti angažovano 50 odsto srpskih gradjevinara i isto toliko kineskih radnika.On je pomenuo i da će taj krediti koji će se uzeti od Eksim banke biti najveći u mandatu ove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: