"Stiže ugovor EPS-a i nemačkog RWE"

Nemačka elektroprivredna kompanija RWE gradiće termoelektranu Nikola Tesla B3, kao i rudno polje Radljevo, najavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

15:12

Default images

Istovremeno će Srbija toj kompaniji isporučivati deo energije proizvedene u izgrađenom postrojenju.

Predstavnici Vlade i EPS-a potpisali su prošle nedelje Memorandum o razumevanju i strateškoj saradnji sa predstavnicima kompanije RWE.

Već su, kako je Mihajlović rekla za novi broj NIN-a, formirane radne grupe čiji je zadatak da dogovore detalje buduće saradnje, kao i da pripreme ugovor o gradnji koji bi trebalo da bude potpisan što je pre moguće.

Na pitanje zbog čega je EPS odustao od Protokola potpisanog prošle jeseni sa kineskim konzorcijumom koji je trebalo da gradi postrojenje
Nikola Tesla B3, Mihajlović je odgovorila da je EPS do sada potpisivao više memoranduma i protokola, ali je sada prvi put da iza memoranduma stoji čvrsta odluka Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: