SB: Srbija da ne troši gde ne mora

Glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Indermit Gil kaže da Srbija treba da stvori dobru investicionu klimu kako bi privukla investicije.

Izvor: Beta

Sreda, 19.09.2012.

14:25

Default images

On je na Menadžment forumu JIE koji se održava u Privrednoj komori Srbije kazao da Srbija treba da napravi bilans u finansijskom sektoru i da ne troši tamo gde ne mora.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je i dalje teško započeti biznis i zato je neophodno pojašnjenje brojnih propisa i bolja poslovna klima.
Guverner Centralne banke BIH Kemal Kozarčić kazao je da zemlje u regionu moraju i mogu da rade zajedno i da treba da iznadju način za izlazak iz ove situacije.

"Mislim da se otvara nova stranica u saradnji izmedju BIH i Srbije jer nas puno toga povezuje i upućeni smo jedni na druge", kazao je Kozarić naglašavajući da su BIH, Hrvatska i Srbija najznačajniji spoljno-trgovinski partneri.

Predsednik Uprave "Podravka" Zvonimir Mršić rekao je takodje da je jedan od mogućih izlaza iz trenutne teške situacije u kojoj se nalaze privrede zemalja regiona tešnja saradnja u JIE i da vlade to moraju da podstiču.

On je dodao da je Srbiji potreban stabilan kurs i da je njegova nestabilnost veliki problem u poslovanju te hrvatske kompanije na srpskom tržištu.

Najavio je da "Podravka" razmatra nekoliko potencijalnih partnera za saradnju ili preuzimanja u Srbiji ali nije precizirao o kome je reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: