Kraći spisak velikih plata

Predlog rebalansa budžeta za 2012. godinu i set pratećih zakona iz finansija prošli su prvi test, jer je skupštinski Odbor za finansije podržao paket propisa.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

00:37

Default images

To je bio znak da poslanici u utorak popodne uđu u skupštinsku salu, gde su do kasno uveče polemisali o merama finansijske konsolidacije, u kojima vlast vidi smanjenje deficita, a opozicija kratkoročne efekte

Ovo je bila uvertira u raspravu o „prekrajanju kase“.

Predstavljajući predloge, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić naveo je da će set propisa koji "idu" uz rebalans smanjiti rast javnog duga:

"Ukinućemo 138 parafiskalnih nameta, a prihvatićemo i amandman koji predviđa ograničavanje varijabile na 30 odsto plate u javnom sektoru. Biće smanjen i spisak izuzetaka od ograničavanja maksimalne plate u javnom sektoru".

Šef poslaničkog kluba LDP Čedomir Jovanović rekao je da su predložene mere nedovoljne: "Predsednik države je nedavno tražio od direktora NIS da se smanji cena goriva, a vi sada povećavate akcize".

I Nenad Popović (DSS) je zamerio što će biti podignuta cena tečnog naftnog gasa:

"Ta mera je potpuno nelogična. To je gorivo koje najmanje zagađuje okolinu i koriste ga siromašniji građani kojima je i trenutna cena velika".

Aleksandar Jugović (SPO) rekao je da je bilo bolje da se oporezuju tajkuni, a ne da se podiže PDV, dok šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić smatra je da će predložene mere dovesti do ozdravljenja javnih finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: