Ulje stiglo samo do Novog Sada

Građani Srbije u utorak su, uglavnom, uzalud iščekivali najavljene isporuke ulja i šećera iz Robnih rezervi, pišu Novosti.

Izvor: Novosti

Sreda, 19.09.2012.

00:29

Default images

Zejtin po 143 dinara stigao je samo do Vojvodine, dok šećer do utorka popodne nikom u unutrašnjosti nije dostavljen.

Ipak, ulje i šećer i u utorak su mogli da se kupe, ali po astronomskim cenama. U Nišu zejtin je za kratko vreme poskupeo na 250 dinara, ali se, koliko u sredu, očekuje da će se trgovci "urazumeti".

NOVI SAD - Prodavnice u glavnom gradu severne srpske pokrajine se pune namirnicama iz Robnih rezervi, i to uljem po ceni od 142,5 dinara koje je stiglo u utorak, a šećer od 95 dinara, kako objašnjavaju u trgovačkim kućama, očekuju u sredu.Univereksport", najveća trgovačka kuća sa sedištem u Novom Sadu, kako objašnjava Olivera Ćirković, zadužena za korporativne komunikacije u ovoj kompaniji, potpisala je ugovor sa Robnim rezervama, pa bi ulja i šećera trebalo da bude na rafovima.

Ulje je u "Univereksportovim" objektima, po rečima Ćirkovićeve, u slobodnoj prodaji koštalo od 156 do 178 dinara, dok je šećer koštao od 96 do 100 dinara.

SUBOTICA - U velikim trgovinskim lancima, ali i manjim prodavnicama širom Subotice, nestašice ulja i šećera nije bilo, a cene su i te kako šarolike. Za litar ulja Subotičani plaćaju od 170 do čak 210 dinara, dok kilogram šećera košta od 98 do 110 dinara.

Građani nestrpljivo očekuju najavljene namirnice iz Robnih rezervi, koje bi bar malo unele red u cenama na rafovima.

UŽICE - Kada kriza zakuca na vrata, užička pijaca postaje mesto gde će kupci najlakše naći deficitarnu robu. Tako je bilo i u utorak, većina Era došla je na otvorenu tržnicu sa spremnim pitanjima: "Ima li ulja i šećera, pošto je?"

Deset metara dalje, u prodavnici ovdašnjeg trgovinskog preduzeća "Sreten Gudurić", ulja je bilo samo u ranim jutarnjim časovima za 160 dinara. Sve je rasprodato.

VALjEVO - Ulje i šećer iz Robnih rezervi u utorak nisu stigli u prodavnice najvećeg valjevskog trgovinskog lanca "Europrom", preko koga se uglavnom distribuiraju namirnice koje država iz svog kontingenta plasira na tržište. Litar "regularnog" ulja u Valjevu je koštao oko 155 dinara, a kilogram sitnog šećera oko 110 dinara.

NIŠ - U niškim prodavicama u utorak nije bilo ulja i šećera iz robnh rezervi po ceni od 143, onosno 95 dinara. Poslovođe u "Idei" i "Roda" marketu nisu smele da govore na ovu temu, a kako smo saznali, ova dva artikla trebalo bi da stignu u sredu.

Tamo gde je i mogla da se nađe poneka flaša zejtina,litar je koštao od 181 do 250 dinara, dok je kilogram šećera mogao da se nabavi za 99 dinara.

VRANjE - Jestivog ulja i šećera iz Robnih rezervi tokom jučernjeg dana nije bilo. U nekim većim marketima ovu isporuku očekuju ovih dana. Na rafovima u prodavnicama gotovo i da nema zejtina, dok se šećer može naći. Kada se u nekim prodavnicama pojavi poneki paket u prodaji, cena po litru ulja kreće se od 177, pa i do 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: