Kako do zaposlenja u EU

Jedna austrijska posrednička firma koja nudi mogućnost nalaženja posla isključivo u zemljama Evropske unije otvorila je kancelariju u Subotici.

Izvor: Beta

Nedelja, 16.09.2012.

11:14

Default images

Kako piše novosadski list Mađar so interesovanje građana je ogromno, za deset dana ovoj firmi se javilo više od hiljadu onih koji traže posao, i to iz različitih mesta Vojvodine, ali i iz Beograda.

Prema rečima savetnice za ljudske resurse u subotičkoj kancelariji Monike Čordaš, ova firma se za otvaranje predstavništva odlučila za Suboticu zbog blizine granice, odnosno Evropske unije, a i zbog činjenice da njeni brojni žitelji imaju dvojno državljanstvo, što uveliko olakšava zapošljavanje u inostranstvu.

Dodala je da to ne znači da oni koji poseduju samo srpski pasoš ne mogu da dobiju posao u inostranstvu.

"Među zainteresovanima za posao su i mladi i stariji, najrazličitije spreme. Vidi se da ljudi žele da rade, žele bolji život", kazala je Čordašova.

Objasnila je da se zapošljavanje odnosi na period od najmanje godinu dana, a zainteresovanima se nudi širok izbor poslova, bez obzira na njihovu starost, pol ili stručnu spremu.

Ipak, najviše se traže kvalifikovani radnici: stolari, tesari, električari, limari, zavarivači, vodoinstalateri, ali se mogu javiti svi zainteresovani za posao u inostranstvu.

Ova austrijska firma čije je sedište u Gracu nudi posredovanje s nemačkim, austrijskim, slovenačkim i madjarskim poslodavcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: