Džet set penzioneri uzimali pomoć

U Italiji je otkriveno 174 penzionera koji su primali socijalnu pomoć, a živeli raskošnim životom u SAD i Južnoj Americi, prenose italijanski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

17:19

Default images

Italijanska finansijska policija saopštila je da su zaplenjene 173 nekretnine, 56 zemljišnih poseda i 59 bankarskih računa koji su pripadali osumnjičenim koji su svi imali fiktivno boravište u selima duž obale Kalabrije.

Ovi džet set penzioneri su "imali neprijavljene prihode", kazala je Elijana Minoja, šef lokalne policije koja je predvodila akciju, dodajući da je reč o prevari od oko pet miliona evra.

Istražitelji navode da su prevaranti ispunjavali uslove za socijalnu pomoć "samo na papiru".

Nakon što je Mario Monti preuzeo funkciju premijera, italijanska policija je pokrenula široku akciju protiv utaje poreza i finansijskih prevara.

Među prevarantima otkriveno je nekoliko vlasnika "ferarija" kao i lažnih slepaca, a jedan grad u Kalabriji koristio je novac od EU za razvoj turizma za organizovanje raskošnih venčanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: