Siromaštvo kuca i na vrata Nemaca

U Nemačkoj raste opasnost od siromaštva, pri čemu su naročito pogođene istočno-nemačke pokrajine, pokazuju najnoviji podaci Saveznog zavoda za statistiku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2012.

14:44

Default images

Prema tim podacima, u 82-milionskoj naciji siromaštvo ''kuca'' na vrata svakog sedmog Nemca.

Kvota siromaštva je u prošloj godini porasla na 15,1 procenat, saopštio je ovaj zavod, navodeći da je u 2010. ta kvota bila 14,5 odsto.

Prema definiciji, svako ko zaradjuje manje od 60 odsto prosečne zarade ugrožen je siromaštvom, ta granica se razlikuje od zemlje do zemlje i u Nemačkoj je donja granica zarade 848 evra mesečno.

Najsiromašnije dve pokrajine su Bremen sa kvotom od 22,3 odsto i Meklenburg-Prednja Pomeranija sa kvotom od 22, 2 odsto, pokazuju podaci, po kojima su dve najbogatije pokrajine Baden-Virtemberg i Bavarska sa 11,2 i 11,3 odsto kvotom siromaštva.

''Opasnost od siromaštva je lane u najvećem broju saveznih pokrajina premašila nivo iz 2010. godine", navodi ovaj zavod, ukazujući, istovremeno, i na razlike u siromaštvu izmedju zapadno i istočno-nemačkih pokrajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: