BusPlus povećao prihod Gradu

Prvi rezultati posle uvođenja BusPlus sistema pokazuju da je prihod Direkcije za javni prevoz porastao za 150 do 200 miliona dinara mesečno.

Izvor: B92

Subota, 01.09.2012.

15:45

Default images

Kako je predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić rekao Beograd je predvideo da pitanje organizacije i naplate javnog prevoza obavlja neka druga firma, što je praksa koja postoji u dobrom broju evropskih metropola.

''Imali smo javni konkurs i tender na kome je firma koja se javila dobila taj posao. Da li to radi najbolje i da li je ceo sistem dobra - potrebno je da pokaže vreme'', kazao je Antić.

Prvi rezultati pokazuju da je prihod Direkcija za javni prevoz porastao za nekih 150 do 200 miliona mesečno, malo bolje prepoznajemo gde su problemi u saobraćaju i možemo da vidimo gde su moguće uštede, a gde neki iskoraci prema gradjanima, objasnio je Antić.

Posledica ovoga je i mogućnost da učenici osnovne škole besplatno koriste gradski prevoz, dodao da je Antić. On je apelovao i na Beogradjane da ne napadaju vozače gradskog saobrćajanog preduzeća.

''Apelujem na Beogradjane da to ne čine, već da učinimo maksimum kako bi život u ovom gradu bio što bolji'', naglasio je Antić. Vozači rade svoj posao i tu činjenicu treba svi da uvaže, a nadležni organi će se baviti time na svoj način, zaključio je Antić.

Inače, gradonačelik Beograda Dragan Đilas zatražio je danas od Direkcije za javni prevoz da se ukine obaveza očitavanja personalizovanih "BusPlus” karata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: