CG: Kasarnu Kumbor kupio SOCAR

Azerbejdžanska naftna kompanija SOCAR obavezala se da će uložiti 258 miliona evra u CG, kako bi bivšu vojnu kasarnu u Kumboru pretvorila u turističko naselje.

Izvor: Beta

Utorak, 10.07.2012.

17:36

Default images

Predstavnici crnogorske vlade i SOCAR-a potpisali su u Podgorici ugovor o zakupu nekadašnje vojne kasarne na period od 90 godina, sa fiksnom zakupninom od jednog evra po metru kvadratnom.

SOCAR se obavezao da u narednih osam godina uloži 258 miliona evra u izgradnju turističkog kompleksa i da za narednih 45 godina odmah
plati fiksnu zakupninu, što će državi doneti prihod od oko 12 miliona evra.

Površina zakupljenog zemljišta je 240.000 kvadratnih metara i ugovor predviđa gradnju hotela visoke kategorije.

Naftna kompanija iz Azerbejdzana je bez iskustva u turizmu, što za ministra turizma Predraga Sekulića nije problematično.

"Nije neuobičajena da naftna kompanija, bez iskustva u turizmu, ulaže u tu oblast. Mnogo je važnije ko će upravljati" turističkim naseljem", kazao je Sekulić. Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov je ocenio da će investcija državne naftne kompanija njegove zemlje "doprineti otvaranju novih
radnih mesta, privlačenju novih stranih investicija i doprineti ekonomskom procvatu Crne Gore
", u vremenu globalne krize.

Posebno se osvrnuo na tenderski postupak za koji je kazao da je "izuzetan primer transparentnosti i čistote" i ocenio da je to "pozitivan signal i poziv za sve inostrane investitore zainteresovane za ulaganje u Crnu Goru".

Ambasador Azerbejdžana je u odgovoru na pitanje televizije Vijesti da navede iskustvo SOCAR-a u turizmu, kritikovao način izveštavanja
istoimenog dnevnika tokom tenderske procedure, karakterišući ga "agresivnim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: