Srpski FIAT na ulicama SAD

Izvršni direktor FIAT-a Serđo Markione izjavio je da radi na distribuciji kragujevačkog FIAT-a 500L u SAD.

Izvor: B92, Vol Strit Žurnal

Utorak, 03.07.2012.

15:28

Default images

Ovaj putnički automobil koji se proizvodi u Srbiji, trebalo bi da se nađe na tržištu SAD 2013. godine, prenosi Vol strit žurnal.

Markione predviđa da će se godišnje na ovom tržištu prodavati preko 50.000 automobila FIAT 500 kojima će pridružiti i model koji se proizvodi u Srbiji.

Kragujevačka fabrika FIAT automobila Srbija - zajedničke kompanije Vlade Srbije i italijanskog FIAT-a, imaće kapacitet od 200.000 vozila godišnje, a potencijalno čak i 300.000 automobila, izjavio je početkom godine ministar ekonomije Nebojša Ćirić.
Kragujevaèki FIAT se sprema za SAD
Fiat 500L prodavaće se pod krovom Krajslera, čiji je FIAT većinski vlasnik, ali u posebnoj dilerskoj mreži koja se tek stvara i koja za sada prodaje samo nekoliko verzija manjeg modela FIAT 500.

Prodaja i izvoz novog Fijata iz kragujevačke fabrike automobila odloženi su za septembar. Razlog kašnjenja je nedostatak novca koji je trebalo da obezbedi Srbija.

Automobil koji se proizvodi u Kragujevcu, u SAD je ocenjen kao ”FIAT 500 na steroidima”.

On će se nadmetati u takozvanoj MPV kategoriji, u segmentu tržišta koje je prema oceni Wall Street Journal-a treće po veličini u Evropi (gde je 2011. prodato 1,6 miliona takvih automobila), ali koje je ”prenatrpano” konkurentima.

Pojedini američki mediji smatraju da je glavni mamac FIAT-a 500 L njegova veličina, jer bi mogao da se kvalifikuje kao porodični automobil ”za one koji se ne žale na teskobu u kabini”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: