BG i APV najviše izvoze ali i uvoze

Najveći izvoznici i uvoznici u trgovinskoj razmeni za prvih pet meseci 2012. bili su Vojvodina i Beograd, sa 63 odsto ukupnog izvoza i 74,9 odsto uvoza.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2012.

15:36

Default images

Slede Šumadija i Zapadna Srbija, Južna i Istočna Srbija, dok je, 1,6 odsto izvoza i 3,6 odsto uvoza nerazvrstano po teritorijama, saopštio je Zavod za statistiku.

Izvoz i uvoz po regionima dat je prema sedištu vlasnika robe u momentu prihvatanja carinske deklaracije, što znači da vlasnici robe, po carinskom zakonu, mogu da budu proizvođači, korisnici, izvoznici ili uvoznici robe.

Na primer, uvoz nafte i gasa najvećim delom obuhvata regione Vojvodinu i Beograd, a to su energenti za ukupnu teritoriju Srbije.

U strukturi izvoza po nameni proizvoda najviše su zastupljene sirovine (proizvodi za reprodukciju) - 66,1 odsto, roba široke potrošnje - 24,9 odsto i oprema 9,1 odsto.

Takođe, u strukturi uvoza dominiraju sirovine, roba široke potrošnje i oprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: