Zastava predstavila "srpski hamer"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da se nada da će novo terensko-neborbeno vozilo koje proizvodi fabrika Zastava kamioni naći primenu u Vojsci Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

15:53

Default images

"Novo vozilo je rezultat rada stručnjaka Zastava kamiona i Vojnotehničkog instituta i predstavlja želju da nastavimo sa opremanje Vojsnke Srbije domaćim proizvodima", rekao je on.

Šutanovac objašnjava da se "time pospešujemo da se u našoj zemlji proizvodi roba i za potrebe naše vojske, ali i za izvoz".

U toj fabrici prikazano je novo terensko vozilo koje su mediji prozvali "srpski hamer" i koje služi za prevoz ljudi, tereta, a može poslužiti i kao sanitet. Reč je o vozilu nosivosti 1,4 tone, opremljenom američkim motorom i menjačem, rekli su predstavnici fabrike Zastava kamioni.

Istovremeno, ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović najavio je skorašnju posetu predstavnika američke AMG kompanije koja proizvodi vozila "hamer". Iz te kompanije, inače, treba da stigne 21 "hamer" za potrebe Vojske Srbije.

"Ta fabrika traži partnera u Evropi ili na Bliskom Istoku sa kojim bi sklapala nova vozila i remontovala stara zato što imaju veliku prodaju vozila i problem sa održavanjem i remontom vozila u iračkoj i avganistanskoj vojsci", naveo je Petrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: