Petrović: Posao uspešnim agronomima

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović predstavio je agronomima savetodavcima mere nove agrarne politike u 2012. godini.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.04.2012.

18:52

Default images

On je poručio da će stalni angažman dobiti svi koji se pokažu uspešni u poslu.

Petrović je istakao da su pre pola godine, kada je država angažovala agronome "mnogi bili neverne Tome" i mislili da je reč o "nekoj vrsti štosa", što demantuju rezultati postigni za to vreme.

Na radnom sastanku Stručnih poljoprivrednih i savetodavnih službi Srbije, on je kazao da je broj poljoprivrednih gazdinstava koji će ostvariti pravo na subvencije u ratarstvu tri puta veći nego lane, između ostalog zahvaljujući i angažmanu 1.600 agronoma.

Ističući da gotovo 1.500 ljudi svakodnevno gazdinstvima na celoj teritoriji Srbije pruža savete i daje informacije o "tome šta se dešava u srpskoj poljoprivredi", on je rekao da im time pomažu da podignu efikasnost, smanje troškove i više zarade.

Savetnik u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine Vlada Petković naglasio je da je taj sistem "apsolutno pokazao svoju opravdanost i sigurno će biti trajna činjenica u srpskom agraru".

On je ocenio da "90 odsto angažovanih agronoma izuzetno dobro radi svoj posao, a 20 do 30 odsto su izuzetni stručnjaci koji pomažu u rešavanju životnih okolnosti na selu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: