Ruski voz već otišao na popravku

Posle samo desetak dana vožnje, voz koji je po narudžbini stigao iz Rusije, već je otišao na popravku. U pogonu opet stara dizelka, a na ispomoći i šinobus.

Izvor: Novosti

Sreda, 04.04.2012.

09:26

Default images

Ovaj najsavremeniji voz koji trenutno imaju Železnice Srbije saobraćao se na relaciji Vršac-Beograd.

Međutim, dobro obučene mašinovođe su primetile izvesne nepravilnosti na menjaču, pa je iz predostrožnosti - da ne bi došlo od većih kvarova po isteku garantnog roka koji im je dala ruska kompanija „Metrovagonmaš„ - pozvan serviser iz inostranstva. Bez obzira na ovaj kvar „ruskog voza“, putnici nisu osetili promenu kada je o broju polazaka za prestonicu reč, jer ga je zamenila stara dizelka sa klasičnim vagonima, a povremeno u pomoć priskače i šinobus.

"Sada je jedini problem to što putnici nemaju isti komfor kao u „ruskom vozu“, koji je urađen po najvišim standardima, a do Beograda se umesto sat i 45 minuta stiže za nešto više vremena, jer voz na pojedinim mestima mora sporije da vozi" , dodaje Lekić.

Šef putničkog saobraćaja nam je rekao da će potpuna normalizacija u prevoženju putnika biti uspostavljena sredinom aprila, kada će u Srbiju od istog ruskog proizvođača stići još dva motorna voza.

"Jedan od njih će biti namenjen za relaciju Vršac - Beograd, što znači da ćemo uskoro imati dve vozne kompozicije na našim prugama, što je ogroman uspeh kada se ima u vidu da pune četiri godine nismo imali putnički saobraćaj" , dodaje Lekić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: