Bojkot kupovine goriva (ni)je uspeo

Poziv potrošačima u Srbiji da danas, na Svetski dan potrošača, ne kupuju gorivo, zbog učestalih poskupljenja, nije u potpunosti uspeo.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.03.2012.

18:25

Default images

U pojedinim delovima zemlje je zabeležena smanjena prodaja naftnih derivata, ali će se ipak, konačni rezultati akcije znati tek narednih dana, najkasnije do ponedeljka.

Prema podacima sa terena Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), u toku dana vidno je smanjen broj automobila na pumpama u Srbiji i u najfrekventnijim delovima dana.

Ova organizacija je na osam pumpi imala uvid, gde je u to vreme bilo tri do četiri automobila, izjavio je predsednik NOPS Goran Papović. "Ne bih sebi dao za pravo da kažem da je akcija u potpunosti uspela, ali ni naftašima da kažu da nije uspela", rekao je Papović i dodao da NOPS nije ni očekivao da ta akcija u potpunosti uspe, ali da je zadovoljan kako je ona ispraćena u javnosti.

Papović je ocenio da su poskupljenja goriva bila neopravdana jer su trgovci naftu nabavili mnogo ranije i ocenio da ponašanje naftnih kompanija prećutno podržava i Vlada jer se državni budžet najaviše puni od akciza i poreza na promet derivata nafte.

Predsednik udruženja benzinskih stanica Srbije Borisav Tatić izjavio je da se "ništa značajno" nije desilo danas po pitanju prometa naftnih derivata na pumpama tog udruženja.

On je, međutim, i naglasio da je na nekim od njih zabeleženo smanjenje potrošnje za 10 do 30 odsto, a na drugima povećanje prodaje goriva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: