Moraće da se štedi i to puno

Predstavnici međunarodnih finansijskih institucija poručili su na Kopaonik biznis forumu da su Srbiji potrebne strukturne reforme i novi model rasta.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2012.

19:41

Default images

Taj novi model bi bio zasnovan na izvozu, štednji i investicijama.

Predstavnici finansijskih institucija podržali su najavu premijera Mirka Cvetkovića o oštrijoj budžetskoj štednji. Ipak deo stručnjaka upozorava da samo štenja neće biti dovoljna. Službene automobile voziće samo oni koji to budu mogli iz svog džepa da plate - ministri na Kopaonik i slične puteve više neće neograničeno ići sluzbenim kolima ako poslušaju molbu premijera da manje troše. Oni koji od nas štednju najviše i traže kažu da je to tek početak.

"Pozdravljamo mere da se uopšte štedi - to je dobar znak odgovorne fiskalne politike. Nisam video detalje, ali nema mnogo mesta da se uštedi na subvencijama, uslugama, kapitalnim ulaganjima pa zato moramo da vidimo tačne detalje. Ali svakako pozdravljamo svaku želju za štednjom", kaže šef kancelarije MMF-a u Beogradu Bogdan Lisovolik.

I iz Fiskalnog saveta, domaće institucije koja brine da ne trošimo previše, kao i guverner Nardone banke Srbije Dejan Šoškić kažu da će ipak morati da se do kraja godine štedi i na drugim mestima.

Šta su rekli o tome, kao i šta misli opozicija, pogledajte u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: