Srbiji 3 od 5 top mesta za ulaganje

Dva srpska grada i Vojvodina kao pokrajina našle su se u pet najboljih evropskih destinacija za ulaganja, kada je u pitanju efektivnost troškova ulaganja.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2012.

12:25

Default images

U izboru Fajnenšl Tajmsa (Financial Timesa), druga top evropska destinacija za ulaganja je Inđija, na trećem mestu je Sremska Mitrovica, a na četvrtom Vojvodina, saopštila je opština Inđija.

Konkurs „Evropski gradovi i regioni budućnosti“ tradicionalno raspisuje magazin „FDI Intelligence“, deo Financial Times-a koji analizira tržišta i pruža vredne informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove. Nagrade su u Kanu primili gradonačelnici Inđije i Sremske Mitrovice Goran Ješić i Branislav Nedimović.

Opština Inđija je ocenila da je to time potvrđeno da je ta opština postala jedna od najpopularnijih destinacija za ulaganje ne samo u Srbiji već i u Evropi, prvenstveno zbog brze i uslužne administracije, dobre infrastrukture i primene najmodernijih informacionih tehnologija.

Prvo priznanje došlo je 2008. godine kada je Inđija zauzela osamnaesto mesto na listi od 25 najboljih evropskih destinacija za ulaganje.

Lista gradova i regiona budućnosti nastala je prikupljenjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi. Ocenjivano je šest kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: