Merkator ulaže u Srbiju 25 mil. EUR

Slovenački Merkator u 2012. planira preuzimanje par manjih trgovinskih lanaca u Srbiji, kazala je članica uprave Merkatora za jugoistočnu Evropu Stanka Čurović.

Izvor: Beta

Utorak, 28.02.2012.

19:49

Default images

Prema njenim rečima, Merkator je u Srbiji lane imao prihod od 531 milion evra, što je rast od 18 odsto u odnosu na 2010. godine.

Ona nije želela da precizira o kojim lancima je reč jer je to "sad u delu poslovne tajne" i dodala je da će, ne računajući ta preuzimanja, ukupne investicije Merkator grupe u Srbiju u 2012. iznositi 25 miliona evra.

Merkator, kako je podvukla, ne planira preuzimanje SOS marketa "jer to nije format trgovine koji je njima komplementaran".

"Uprkos tome što je u delu robe široke potrošnje srpsko tržište lane imalo pad mi smo zadovoljni jer smo kao višeformatni trgovac uspeli da odgovorimo potrebama potrošača", kazala je Čurović.

Ona je podsetila da je prošlu godinu obeležilo preuzimanje Familija marketa od strane Merkatora, i sada je ostalo da se do kraja maja ove godine preuzmu još četiri objekta Familija marketa, koji su poslovali u okviru Robnih kuća Beograd.

"Jedan od tih objekata je u Beograđanki, u centru Beograda, gde imamo u planu da otvorimo premijum hiper market i to će biti nešto novo na tržištu Srbije i po načinu izlaganja, i po strukturi i ponudi proizvoda", kazala je Čurović.

U suštini smo zadovoljni tim preuzimanjem, a u decembru su potpisani i prvi franšizni ugovori. "Radi se o pokrivanju onih mesta gde Merkator ne planira otvaranje sopstvenih prodavnica, a mi kroz franšizu dajemo ili samo svoju robu ili dajemo i svoje ime", kazala je Čurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: