Vršac: Ulaganja za 651 radno mesto

Nemačka kompanija "Frezenijus medikal ker" i fabrika cipela "Serbita šuz" investiraće 24,6 miliona evra u Vršcu i otvoriti 651 radno mesto.

Izvor: Beta

Sreda, 14.12.2011.

18:32

Default images

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je kazala da je program direktne podrške investitorima ključna mera u borbi za nova radna mesta.

Kompanija Frezenijus koja planira ulaganje 24 miliona evra u širenje pogona u Vršcu dobiće podsticaje od 9.000 evra po zaposlenom, odnosno ukupno 4.959.000 evra za 551 radno mesto.

Srpska kompanija "Serbita šuz", koju je osnovao Đovani Favaroni, planira da uloži oko 600.000 evra u opremanje fabrike za proizvodnju ženskih cipela i za otvaranje 100 novih radnih dobiće podsticaje od 400.000 evra, kazali su u SIEPA. Kalanovićeva je istakla da je nezaposlenost jedan od najvećih problema srpske ekonomije i da je sasvim jasno da bez novih investicija nema novih radnih mesta.

"Program podsticaja direktnih investicija je sistemska mera koja daje konkretne rezultate", kazala je ona i dodala da su u prethodnih pet godina primene programa podrške investicijama stvoreni uslovi za otvaranje više od 33.000 novih radnih u Srbiji.

Kalanovićeva je naglasila da je zbog toga od presudne važnosti da država i u 2012. godini nastavi sa tom merom i dodala da jedino sa proinvesticionim modelom možemo očekivati rast privredne aktivnosti i povećanje zaposlenosti.

Potpredsednica Vlade Srbije je podsetila je da je Vršac stavljen na listu gradova od posebnog interesa zato što je stopa nezaposlenosti iznad republičkog proseka i da su podsticaji za investitore u tom gradu dvostruko veći nego u gradovima koji nisu na toj listi.

Direktor kompanije Frezenijus medikal ker Predrag Vranić kazao je da će se ta kompanija uložiti napor da još više povećamo izvoz iz Srbije.

"Prošle godine izvezli smo robu u vrednosti od 11,8 miliona evra, ove godine 29 miliona evra, a obećavamo da ćemo sledeće godine još više izvoziti", rekao je Vranić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: