PKS: Vodovod je nacionalni interes

Privredna komora Srbije je od premijera Srbije Mirka Cvetkovića zatražila da iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o komunalnim delatnostima.

Izvor: Beta

Petak, 11.11.2011.

15:05

Default images

Predsednik PKS Miloš Bugarin apelovao je na državu da ne ispusti vlasništvo i upravljanje najvažnijim resursima.

Bugarin je ukazao na predloženi propis kojim se predviđa privatizacija preduzeća koja se bave komunalnim delatnostima, objasnivši da će na taj način prepustiti građane i privredu u ruke onih koji umesto nacionalnog interesa vide jedino profit. "Javna preduzeća vodovoda i kanalizacije, kao deo jedinstvenog tehničko-tehnološkog sistema, zatim prečišćavanje vode, toplane, prikupljanje i odlaganje smeća i trolejbusko - šinski prevoz, ne mogu biti poveravana privatnim firmama, niti da se daju u koncesiju, jer je to protiv nacionalnih interesa i povlači bezbednosne rizike", ocenio je Bugarin.

On je dodao da se PKS zalaže za javno-privatno partnerstvo u svim oblastima u kojima je to moguće, što nije slučaj sa preduzećima koje se bave komunalnim delatnostima.

Povlačenje Predloga zakona o komunalnim delatnostima iz skupštinske procedure traže i sindikati zpaoslenih u tim delatnostima koji su juče u više gradova u Srbiji organizovali proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: